Szalalkális sós perec
Elkészítés módja
1. A tejben a szalalkálit feloldjuk.
2. Liszttel elkeverjük a sót. Én megszoktam kóstolni, hogy elég sós-e.
3. A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, tejfölt, szalalkálit, majd ezeket összegyúrjuk.
4. Lisztezett munkalapon fél centiméterre kinyújtjuk.
5. Perec szaggatóval kiszúrjuk.
6. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral lefedünk. A pereceket rásorakoztatjuk.
7. A tojássárgáját a tejjel és a pirospaprikával összekeverjük. A pereceket lekenjük és szezámmaggal meghintjük.
8. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A süteményt 8-10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.