Asszony csókja

Asszony csókja recept
Hozzávalók
•  12.5 dkg mogyoró
•  12.5 dkg cukor
•  0.5 evőkanál só
•  12.5 dkg kukoricaliszt
•  12.5 dkg vaj és tej
•  2 tojásfehérje
•  12.5 dkg fondant
•  olvasztott tejcsokoládé
•  12.5 dkg kandírozott szárított gyümölcs (Piemontban narancsot adnak hozzá)

Elkészítés módja

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Öntsük a mogyorót egy robotgépbe, adjuk hozzá a ½ kiskanál sót, a cukrot, a vajat és dolgozzuk össze. Öntsük egy mély üvegtálba, adjuk hozzá a kukoricalisztet; dolgozzuk össze, majd tegyük félre.

2. Egy másik edényben verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Adjuk hozzá a mogyorós keverékhez. Töltsük be a kézzel is jól kidolgozott tésztát egy krémnyomó zsákba és formáljunk (a ⅜-ossal) golyókat, majd rendezzük el a zsírpapírral kibélelt tepsin. Süssük aranybarnára 160-170 fokon kb. 30 perc alatt.

3. Olvasszuk fel a csokoládét gőz fölött egy lábosban. Tartsuk melegen a csokit. A kekszek lapos/alsó felét mártsuk bele a folyékony csokoládéba és kettőt ragasszunk össze. Várjuk meg, hogy a csoki megszilárduljon (kb. 5 perc alatt) a kekszek között. Sokáig eláll.

- Ha a tészta nem áll össze, adjunk hozzá hideg tejet. Nagyon fontos, hogy a tésztát egy órán át hideg helyen tartsuk vagy még jobb, ha egy éjszakára a hűtőben tároljuk, és csak egy órával a sütés előtt vesszük ki a hűtőből. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, garantáltan finom kekszet kapunk. - Amennyiben a kekszek szétterülnek, szétfolynak a tepsin, az általában azért történik, mert az alapanyagok nincsenek megfelelően összegyúrva, vagy túl sok vajat adtunk hozzá. Addig kell gyúrni a tésztát, amíg a vaj egyenletesen el nem oszlik.

Asszony csókja recepthez fűződő történet, jótanács

A Baci di Dama, az Asszony vagy Hölgy Csókja nevű olasz aprósütemény, nem más, mint két, vajas-mogyorós keksz csokikrémmel összeragasztva A kekszet a formája után kapta a nevét, ami egy csókos ajakra hasonlít. Tökéletes aprósütemény, délután egy csésze teával vagy kávéval, az az olvad-a-szájban típusú, ezért a függőség garantált! A Baci di dama amúgy Olaszország északnyugati részének, Piemontnak a kedvelt édessége. Piemont, a legnagyobb mogyorótermő régiója Olaszországnak, valószínűleg ezért ilyen népszerűek errefelé a csokival és mogyoróval készült sütemények, de a vidéket egyéb finomságai miatt is érdemes felkeresni, mint pl. a méregdrága, fehér szarvasgomba, kiváló borai (Barolo, Barbera, Moscato d ‘Asti, Asti Spumante) miatt.

Asszony csókja recept - 2 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #10070 2018. 05. 17. 07:48 Válasz a #10069. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #10069 2018. 05. 16. 22:27 Válasz

    Nagyon szépek lettek.Gratulálok!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Asszony csókja recept - 2 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #10070 2018. 05. 17. 07:48 Válasz a #10069. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #10069 2018. 05. 16. 22:27 Válasz

    Nagyon szépek lettek.Gratulálok!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.