Asszony csókja

Asszony csókja recept
Hozzávalók
•  12.5 dkg mogyoró
•  12.5 dkg cukor
•  0.5 evőkanál só
•  12.5 dkg kukoricaliszt
•  12.5 dkg vaj és tej
•  2 tojásfehérje
•  12.5 dkg fondant
•  olvasztott tejcsokoládé
•  12.5 dkg kandírozott szárított gyümölcs (Piemontban narancsot adnak hozzá)

Elkészítés módja

1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Öntsük a mogyorót egy robotgépbe, adjuk hozzá a ½ kiskanál sót, a cukrot, a vajat és dolgozzuk össze. Öntsük egy mély üvegtálba, adjuk hozzá a kukoricalisztet; dolgozzuk össze, majd tegyük félre.

2. Egy másik edényben verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá. Adjuk hozzá a mogyorós keverékhez. Töltsük be a kézzel is jól kidolgozott tésztát egy krémnyomó zsákba és formáljunk (a ⅜-ossal) golyókat, majd rendezzük el a zsírpapírral kibélelt tepsin. Süssük aranybarnára 160-170 fokon kb. 30 perc alatt.

3. Olvasszuk fel a csokoládét gőz fölött egy lábosban. Tartsuk melegen a csokit. A kekszek lapos/alsó felét mártsuk bele a folyékony csokoládéba és kettőt ragasszunk össze. Várjuk meg, hogy a csoki megszilárduljon (kb. 5 perc alatt) a kekszek között. Sokáig eláll.

- Ha a tészta nem áll össze, adjunk hozzá hideg tejet. Nagyon fontos, hogy a tésztát egy órán át hideg helyen tartsuk vagy még jobb, ha egy éjszakára a hűtőben tároljuk, és csak egy órával a sütés előtt vesszük ki a hűtőből. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, garantáltan finom kekszet kapunk. - Amennyiben a kekszek szétterülnek, szétfolynak a tepsin, az általában azért történik, mert az alapanyagok nincsenek megfelelően összegyúrva, vagy túl sok vajat adtunk hozzá. Addig kell gyúrni a tésztát, amíg a vaj egyenletesen el nem oszlik.

Asszony csókja recepthez fűződő történet, jótanács

A Baci di Dama, az Asszony vagy Hölgy Csókja nevű olasz aprósütemény, nem más, mint két, vajas-mogyorós keksz csokikrémmel összeragasztva A kekszet a formája után kapta a nevét, ami egy csókos ajakra hasonlít. Tökéletes aprósütemény, délután egy csésze teával vagy kávéval, az az olvad-a-szájban típusú, ezért a függőség garantált! A Baci di dama amúgy Olaszország északnyugati részének, Piemontnak a kedvelt édessége. Piemont, a legnagyobb mogyorótermő régiója Olaszországnak, valószínűleg ezért ilyen népszerűek errefelé a csokival és mogyoróval készült sütemények, de a vidéket egyéb finomságai miatt is érdemes felkeresni, mint pl. a méregdrága, fehér szarvasgomba, kiváló borai (Barolo, Barbera, Moscato d ‘Asti, Asti Spumante) miatt.

A leírásban szereplő Asszony csókja recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Asszony csókja recept - 2 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #10070 2018. 05. 17. 07:48 Válasz a #10069. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #10069 2018. 05. 16. 22:27 Válasz

    Nagyon szépek lettek.Gratulálok!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Asszony csókja recept - 2 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #10070 2018. 05. 17. 07:48 Válasz a #10069. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #10069 2018. 05. 16. 22:27 Válasz

    Nagyon szépek lettek.Gratulálok!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.