Duna hullám

Elkészítés módja
1. A tésztához a puha (szobameleg) margarint a cukorral addig keverjük, míg az utóbbi fel nem oldódik benne. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a cukros, margarinos masszával összekeverjük. Ezután elfelezzük, az egyiket az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze.
2. Egy nagytepsit kivajazunk, a világos (mandulás) tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk.
3. A pudingport 1 deci tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Kanalanként hozzáadjuk a vaníliás krémet. A kihűlt tésztára kenjük.
4. A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat húzunk (rajzolunk) bele, de ezt nem feltétlen fontos.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.