Mákos, lekváros piskótatekercs

Mákos, lekváros piskótatekercs recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  4 tojás
•  15 dkg porcukor
•  4 evőkanál hideg víz
•  1 csomag vaníliás cukor
•  csipetnyi só
•  10-10 dkg finomliszt és őrölt mák
•  1 kiskanál (fél csomag) sütőpor
a töltéshez:
•  30-40 dkg eperlekvár
a tetejére:
•  porcukor

Elkészítés módja

1. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A vizet, a vaníliás cukrot és a sót hozzáadjuk.

2. A lisztet, a mákot meg a sütőport összekeverjük, az előzőekbe dolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a többi cukrot is beleszórjuk.

3. A mákos masszába forgatjuk, majd egyenletesen egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire kenjük. Nem kell egészen akkorának lennie, mint a tepsi, hogy ne legyen túl vékony. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük.

4. Tetejét egy kevés finomliszttel vagy cukorral meghintjük, majd a gyúródeszkára borítjuk, hogy a sütőpapírt lehúzhassuk róla. Még melegen vissza is tekerjük bele úgy, hogy a sült oldala kerüljön kívülre. Így hagyjuk kihűlni.

5. Ezután újra kihengergetjük, a lekvárral egyenletesen megkenjük, feltekerjük. Rövid pihentetés után porcukorral meghintve, fölszeletelve kínáljuk.

A leírásban szereplő Mákos, lekváros piskótatekercs recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek, piskótatekercs, piskóta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.