Brownie

Elkészítés módja
1. A tésztához a vizet egy kisebb lábasba öntjük, a vajat (margarint) és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
2. Egy kb. 30x25 centis tepsit kivajazunk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ha nagyobb tepsink van, akkor se kenjük el nagyobbra benne a tésztát, mert akkor túl lapos lesz a sütemény. A diót néhány vágással kisebbre aprítjuk, a tészta tetejére szórjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk; de az is jó megoldás, ha korábban belekeverjük a tésztába, s úgy simítjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük.
3. A tészta tetejére valókat egy lábasban kevergetve megmelegítjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük. Csak akkor szeleteljük, amikor a bevonat megszilárdul rajta.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.