Hozzávalók
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 5 evőkanál kristálycukor (valódi barna cukor vagy méz is lehet)
• 2 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
• 4 evőkanál rum
• 3 evőkanál keserű kakaópor
• 4 dl tej
a forgatáshoz:
• 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés módja
1. A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal, a rummal, a kakaóporral és a tejjel összegyúrjuk. Akkor jó, ha összeállt és a cukor is elolvadt benne.
2. A masszából nedves kézzel kb. 35 diónyi gombócot formálunk, és kókuszreszelékben egyenként megforgatjuk. Hűtőszekrényben tároljuk tálalásig.
Kókuszgolyó recepthez fűződő történet, jótanács
A kókuszgolyó közepébe 1-1 szem kimagozott meggybefőttet is tölthetünk.
A leírásban szereplő Kókuszgolyó recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kókuszgolyó) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.
Én is készítettem nemrég, kemény lett.Nem voltam vele megelégedve.Viszont ezt a receptet látva úgy gondolom,hogy kevés tejet tettem bele,feleannyit,mint az itt leírtak.