Almás süti

Elkészítés módja
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a felét apróra kockákra vágjuk, a másik felét a díszítéshez vékonyra szeljük.
2. A tojásokat kettéválasztjuk.
3. A tojásfehérjét kevés cukorral és egy csipet sóval habosra verjük, félretesszük.
4. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a puha vajjal együtt gépi habverő segítségével összekeverjük.
5. A sárgájához adjuk az élesztővel összekevert lisztet, a tejet és a citrom reszelt héját.
6. A felvert tojásfehérjét is könnyedén beleforgatjuk a masszába, végül az apróra vágott almát is hozzákeverjük.
7. Tortaformába öntjük a kész masszát, ellapítjuk, majd almaszeletekkel díszítjük.
8. 170 fokon 1 órát sütjük, közben néha ránézünk.
9. Kihűlve fogyasztjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.