Joghurtos fenyők

Elkészítés módja
1. A joghurtot, az olvasztott, de nem meleg vajat (margarint), a sütőporral összeforgatott lisztet, a kétféle cukrot és a tojásokat egy tálba rakjuk, simára keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc.
2. Egy közepes nagyságú kb. 25 x 20 centis peremes tepsit kikenünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.25 percig sütjük, elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizzük.
Joghurtos fenyők recepthez fűződő történet, jótanács
Ez az egyszerű sütemény is ünnepivé varázsolható egy kis furfanggal: ilyenkor a kihűlt tésztát nem kockákra vágjuk, hanem különféle, lehetőleg karácsonyi kiszúróval kiszaggatjuk. A tetejére porcukrot hintünk, és körberakhatjuk néhány szelet friss gyümölccsel (például kiwi, narancs) is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.