Csokoládés, eperhabos szeletek

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, a cukrot és a vaníliás cukrot rászórjuk, a puha (szobahőmérsékletű) vajat rátesszük, és az egészet fehéredésig, sűrű masszává keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy nagytepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Elkészültét a közepébe szúrt tűvel ellenőrizhetjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, s csak ezután állunk neki elkészíteni a rávaló eperhabot.
3. Ehhez az érett epret lecsumázzuk, majd pépesre turmixoljuk. A zselatint a vízben kevergetve addig melegítjük, míg föl nem oldódik. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé apránként hozzáadjuk a porcukrot is. Először az epervelőt, majd a már csak éppen langyos olvasztott zselatint forgatjuk bele.
4. A kakaós tésztalapot a tepsin megfordítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk. A kakaós tésztalapot duplán hajtogatott alufóliával szorosan körbekerítjük, hogy ne folyjon majd le róla az eperhab, mielőtt megdermedne. Az eperhabot egyenletesen rásimítjuk. Hideg helyen nagyjából 1 órán át pihentetjük, hogy az eperhab garantáltan „meghúzzon” rajta.
5. Ha elkészült, forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen fölvágjuk. Mindegyiknek a tetejét először tejszínhabbal, majd egy fél eperszemmel díszítjük, de tehetünk még rá citromfüvet és reszelt csokoládét vagy csokoládéöntetet is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.