Csokoládés, eperhabos szeletek

Csokoládés, eperhabos szeletek recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  6 tojás
•  3 dl (kb.30 dkg) kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  30 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  4.5 dl (28-30 dkg) finomliszt
•  1 csomag sütőpor
•  1.5 dl (5 dkg) keserű kakaópor
•  csipetnyi só
az eperhabhoz:
•  50 dkg érett eper
•  1 csomag (25 gramm) zselatinpor
•  2 dl víz
•  6 dl habtejszín
•  8 evőkanál porcukor
a díszítéshez:
•  2 dl habtejszín
•  eper
•  néhány levél citromfű
•  készen kapható csokoládéöntet vagy csokoládéforgács

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojásokat egy tálba ütjük, a cukrot és a vaníliás cukrot rászórjuk, a puha (szobahőmérsékletű) vajat rátesszük, és az egészet fehéredésig, sűrű masszává keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.

2. Egy nagytepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Elkészültét a közepébe szúrt tűvel ellenőrizhetjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, s csak ezután állunk neki elkészíteni a rávaló eperhabot.

3. Ehhez az érett epret lecsumázzuk, majd pépesre turmixoljuk. A zselatint a vízben kevergetve addig melegítjük, míg föl nem oldódik. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé apránként hozzáadjuk a porcukrot is. Először az epervelőt, majd a már csak éppen langyos olvasztott zselatint forgatjuk bele.

4. A kakaós tésztalapot a tepsin megfordítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk. A kakaós tésztalapot duplán hajtogatott alufóliával szorosan körbekerítjük, hogy ne folyjon majd le róla az eperhab, mielőtt megdermedne. Az eperhabot egyenletesen rásimítjuk. Hideg helyen nagyjából 1 órán át pihentetjük, hogy az eperhab garantáltan „meghúzzon” rajta.

5. Ha elkészült, forró vízbe mártott késsel tetszőlegesen fölvágjuk. Mindegyiknek a tetejét először tejszínhabbal, majd egy fél eperszemmel díszítjük, de tehetünk még rá citromfüvet és reszelt csokoládét vagy csokoládéöntetet is.

A leírásban szereplő Csokoládés, eperhabos szeletek recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.