Tejszínes mandulás szelet
Elkészítés módja
1. A lisztet a kétféle cukorral, a tejszínnel, a tojásokkal meg a sütőporral jól összekeverjük, majd kikent 20x35 centis tepsiben elsimítjuk.
2. A mandulát a 2-3 evőkanál cukorral összeforgatjuk, egyenletesen a tészta tetejére szórjuk, sőt egy kicsit bele is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.
3. Közben a tetejére való vajat vagy margarint és tejszínt egy lábasban kevergetve fölforraljuk. A kisült, még forró tésztát apránként ezzel locsolgatjuk, egészen addig, míg mindet be nem itta. Amikor teljesen kihűlt, fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.