Rumos kocka
Elkészítés módja
1. A lisztet a vajjal (zsírral), a cukorral, a sütőporral, a tojássárgájával és 1 deci tejjel összegyúrjuk. Három egyenlő - kb. 34 dekás - részre osztjuk, és egyenként 35x20 centisre, téglalap alakúra nyújtjuk. Kivajazott, még jobb, ha sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 8 percig sütjük.
2. Ha kihűlt, az egyik lapot - a legkevésbé szépet - összemorzsoljuk, a maradék tejjel, 10 deka porcukorral, a rumban áztatott mazsolával, a darált dióval, a barackízzel, az apró kockákra vágott őszibarackbefőttel, a reszelt citromhéjjal és a maradék 2 deci tejjel összegyúrjuk. Ezt a masszát a két lap közé kenjük.
3. A tojásfehérjét a maradék 20 deka porcukorral egy tűzálló tálba vagy kis üstbe rakjuk. Éppen csak gyöngyözve forró víz fölé tesszük, és szüntelenül keverve mintegy 30 perc alatt kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a belőle kiemelt habverőről egy kis darab hab sem esik le. Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Egy napon át száraz helyen állni hagyjuk, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Köszönjük szépen.
Nekem is nagyon tetszik:)
Nagyon tetszik, köszönöm.