Isler

Isler recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  35 dkg finomliszt (a fele Grahamliszt is lehet)
•  22 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  10 dkg porcukor
•  csipetnyi só
•  1 tojás
a nyújtáshoz:
•  finomliszt
a töltelékhez:
•  kb. 40 dkg sűrű sárgabarack- vagy ribiszkelekvár
a bevonathoz:
•  20 dkg étcsokoládé
•  6 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet a puha (szobahőmérsékletű)vajjal, a porcukorral, a sóval és a tojással gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva minimum 1 órára, de még jobb, ha egész éjszakára behűtjük.

2. Sütéskor enyhén belisztezett gyúrólapon 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, majd egy 4 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval (óvatosan pohárral) kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 10 perc alatt szép világosbarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.

3. A lekvárt egy kanállal kissé kikeverjük. A kis tésztakorongok felének a közepére kb. 1 mokkáskanálnyi lekvárt halmozunk, de még könnyebb, ha sima csöves nyomózsákból töltjük rá. Ha mind kész, a maradék tésztát rárakjuk, kissé le is nyomkodjuk.

4. A bevonathoz való étcsokoládét a vajjal együtt nem túl erős vízgőzre állítjuk és fölolvasztjuk. Az islereket ezzel bevonjuk, vagyis mindegyikre kb. 1 kiskanálnyit locsolunk belőle és vízbe mártott késsel eligazgatjuk, hogy a tetejüket bevonja, körben pedig annyi csurogjon le róluk, hogy az oldalukat is bevonja. Gyorsabb megoldás, ha az islereket a csokoládéba mártjuk, egy villa segítségével kiemeljük, lecsöpögtetjük, és sütőpapírra fordítjuk.

A leírásban szereplő Isler recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (isler recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.