Csilis csokoládétorta
Elkészítés módja
1. Először a csokoládékrémet készítjük el. Ehhez a cukrot a kávéval és a tejszínnel együtt egy kisebb lábasba rakjuk, és kevergetve fölforraljuk. Ezután keverés nélkül, kis lángon 3-4 percig forraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, s amint elolvadt benne, a vajat is hozzáadjuk.
2. Az összes csilipaprikát félbevágjuk, majd miután magjaikat kikapartuk, egy mozsárba tesszük, és nagyon finomra összetörjük. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Egyharmadát a csokikrémbe keverjük, amit ezután letakarva beteszünk a hűtőszekrénybe.
3. A tésztához a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A tejszínt (tejet) és az olajat (olvasztott de nem meleg vajat) beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral és a tortadarával összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a maradék csilipaprikával együtt.
4. Két, egyenként 26 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, a masszát elfelezve beletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 22 percig sütjük.
5. A csokoládékrémet elektromos habverővel jó habosra keverjük. Az egyik kihűlt tésztára rákenjük a krém majdnem felét. A másik tésztakorongot ráillesztjük, a maradék csokoládékrémmel a tetejét és oldalát szépen körbekenjük. Valamennyit csillagcsöves habzsákba is töltünk belőle, ezzel díszíthetjük a tetejét.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.