Karácsonyfa csokiból és mandulából

Elkészítés módja
1. Rajzoljunk egy zsírpapírra 6-8 db hatágú csillagot. Ez lesz a makettünk.
2. Olvasszuk meg a cukrot a 40 ml vízben. Amikor homogén, adjuk hozzá a mandulát és karamellizáljuk, amíg aranybarna színre nem vált. Vegyük le a tűzhelyről.
3. Olvasszuk meg a mikrohullámú sütőben a csokoládét.
4. Öntsük rá a folyékony csokit a pörkölt mandulára és keverjük jól össze.
5. Kanalazzuk a csokis-mandulát a csillagformákba és kb. 1 óráig hagyjuk hideg helyen. Amikor megszilárdult a csoki, egy kis olvasztott csokoládé segítségével rakjuk a csillagokat egymásra.
6. Végezetül szórjuk be porcukorral és már kész is a csodás csokikarácsonyfa.
tényleg, ez eszembe se jutott, de csoki toboz is jól mutat, akár a karácsonyfán is...
Kicsiben inkább talán toboznak fog kinézni, de az nem gond, sőt...
Miért ne, szerintem simán! Mini fenyőket lehet gyártani....komolyan olyan szép volt az asztalunk, hogy csak na....és nem kíván nagy művészi tehetséget...
Szuper ötlet. Kisebb formátumban remek dekoráció lenne pl. tortára, ajándék csomaghoz), de gondolom, azért nem lehet túlságosan lekicsinyíteni...
danke schön!
Csodaszép! Megy a kedvencekhez :)
De örülök, hogy tetszik...a belga TV-ben láttam egy kulináris programban és azonnal kedvet kaptam hozzá, hogy megcsináljam..
annyira egyszerű volt az egész....hogy nem is gondoltam volna....
De jó !!! Máris kedvenc!
Nagyon szép:) Teljesen a télben érzem magam, ha ránézek a képre.
Ezt én is elkészítem!!!!!
Gyönyörű!
Adom a kedvencekhez.
Köszönöm szépen.