Epres habtortácskák

Elkészítés módja
1. A tojásfehérjét előző nap kemény habbá verjük, csipetnyi sóval ízesítjük. A porcukrot kanalanként hozzáadjuk és fényes, kemény habbá verjük. A tojáshabot egy habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, kb. 6 centi átmérőjű kerek lapocskákat nyomunk belőle, kissé elsimítjuk. 100°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 2 órán át sütjük, inkább csak szárítjuk. Ezután a sütőt lekapcsoljuk és a habcsókokat így hagyjuk száradni legalább 6 órán át. Másnap a hablapokat a sütőpapírról leválasztjuk és egy tálra rakjuk.
2. A krémhez a mascarponét keverőtálba töltjük, majd a finom lyukú szitán áttört túróval, a vaníliás cukorral, a porcukorral meg a citromhéjjal habosra keverjük.
3. A hablapocskák felét a krémmel megkenjük, majd a megmosott, és vékony cikkekre vágott eperrel megrakjuk. Erre kerül a következő hablapocska, majd ismét krém, végül a maradék eper. A habtortácskák tetejét a fölaprított mentával díszítjük.
Nagyon tetszik, egyszerű és nagyon fincsi lehet! :) A mascarpone és a túró isteni finom, pláne eperrel!! hmm...:)))