Császárné kedvence (diós-mandulás kalács)
Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a cukorral, a tojássárgájával habosra keverjük, és a rummal ízesítjük. A diót beleforgatjuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével fellazítjuk. A lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral meg a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és apránként a tojásos masszába keverjük.
2. A kész masszát egy margarinnal kikent őzgerincformába öntjük és előmelegített sütőben 160°C-on kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a formából kiborítjuk, a tetejét olvasztott fehér csokoládéval bevonjuk, és pirított durvára vágott mandulával megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.