Francia túrós pite

Francia túrós pite recept
Hozzávalók
A tésztához 34x24 cm-es formában sütve:
•  45 dkg liszt
•  18 dkg margarin
•  1 tojás
•  1/2 csomag sütőpor
•  12 dkg cukor
•  csipet só
•  1-2 evőkanál tejföl
A túrós töltelékhez:
•  70 dkg túró
•  15 dkg porcukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  reszelt citromhéj
•  10 dkg mazsola
•  2 db tojás (közepes)
•  1 csomag vaníliás pudingpor
A pudingos töltelékhez:
•  2 csomag karamellás pudingpor
•  7.5 dl tej
•  4 evőkanál cukor
A szóráshoz:
•  porcukor

Elkészítés módja

1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd szitáljuk bele egy tálba.

2. Adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, adjuk hozzá az egész tojást, egy kevés tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (ha szükséges akkor apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk).

3. Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3-át, majd a nagyobb tésztát liszttel enyhén megszórt sütőpapíron, nyújtsuk ki tepsi méretűre.

4. A sütőpapírral együtt emeljük át a tepsibe. (a tepsiben még kézzel kicsit nyomkodjuk le)

5. A túrót villával kicsit nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá 10 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a pudingport, a tojássárgáját és keverjük alaposan össze.

6. A tojásfehérjét a maradék cukorral, verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a túrós töltelékhez és keverjük óvatosan össze.

7. A tepsiben lévő tésztára öntsük rá, majd egyenletesen simítsuk el.

8. A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a cukrot is.

9. A maradék tejet melegítsük fel, öntsük hozzá a pudingos-cukros keveréket, majd állandó keverés mellett, főzzük pár perc alatt sűrűre.

10. Vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük pár percig, hogy csak langyos legyen.

11. A pudingot óvatosan öntsük rá a túrós töltelékre, majd a maradék tésztával rácsozzuk be a tetejét.

12. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb. 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeveréssel 160 fokon, 40 percig sütöttem).

13. Ha kihűlt, porcukorral szórjuk meg.

A leírásban szereplő Francia túrós pite recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pite, túrós pite) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Francia túrós pite recept - 2 hozzászólás

  1. Mesyke
    Mesyke #9936 2016. 06. 08. 20:16 Válasz

    Köszönöm szépen,Editke:)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #9935 2016. 06. 08. 00:00 Válasz

    Nagyon szép süti és milyen finom is!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Francia túrós pite recept - 2 hozzászólás

  1. Mesyke
    Mesyke #9936 2016. 06. 08. 20:16 Válasz

    Köszönöm szépen,Editke:)

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #9935 2016. 06. 08. 00:00 Válasz

    Nagyon szép süti és milyen finom is!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.