Kinder torta
Elkészítés módja
1. A tojásfehérjét felverjük 8 dkg cukorral, majd a sárgáját, egy másik tálkában krémesre kikeverjük 7 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel.
2. Amint végeztünk óvatosan, gépi habverő nélkül egybeforgatjuk az egészet. A lisztet, a kakaót és a sütőport jól összekeverjük, majd beleszitáljuk a tojásba.
3. Egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben (én gázsütőt használok), a legmagasabb hőfokon megsütjük. (Én egy vékonyabb élű késsel szoktam ellenőrizni, meddig süssük, beleszúrom a közepébe, s ha már nem ragadt rá a massza, akkor jó.)
4. Kihűlés után, lapjában félbevágjuk.
5. Elkészítjük a mázat. Lassan felmelegítjük a tejet, majd a margarint és a csokoládét beletesszük. Amikor besűrűsödött egy kicsit, levesszük, hűlni hagyjuk és addig elkészítjük a krémet.
6. A zselatint elkeverjük a tejjel, majd felmelegítjük majdnem forrásig. Ezek után teljesen kihűtjük, hogy kocsonyás állagú legyen.
7. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. Rövid ideig még verjük, hogy jól elkeveredjen.
8. A tortaformába beletesszük a piskóta egyik felét, megkenjük a krémmel, majd 1 réteget rálocsolunk a mázból. Betesszük 5 percre a hűtőbe, majd jöhet rá a maradék krém, a piskóta és a tetejére a máz.
9. Hűtőbe tesszük és csak másnap vesszük le róla a tortakarikát.
Köszönöm szépen Editke:)
Nagyon szép torta!