Aprópecsenye, ahogy a nagyitól tanultam
Elkészítés módja
1. A napokban hallottam a TV-ben hogy a húst nem kell megmosni. Valószínű, hogy én ezután is meg fogom mosni, hiszen már gyerekkoromban is ezt láttam a szakács nagymamámtól.
2. Leszárítom és kisujjnyi vastag csíkokra felszeletelem.
3. A szalonnát apró kockákra vágom, majd sertészsíron üvegesre sütöm és hozzáadom a felszeletelt húst.
4. Nagy lángon sütöm és közben óvatosan megsózom, megborsozom, mert a szalonna is sós.
5. Hozzáadom a fokhagymapréssel összetört fokhagymát és a csipetnyi majoránnát.
6. A megpucolt és feldarabolt burgonyát olajban megsütöm és közvetlen tálalás előtt a hússal összekeverem.
7. Szeretném megjegyezni, hogy az aprópecsenye igazán frissen készítve az igazi.
Aprópecsenye, ahogy a nagyitól tanultam recepthez fűződő történet, jótanács
Emlékszem, hogy a nagymamám néha lebőrözött csirkecombból is készítette. Én igazán szerettem azt is.
Köszönöm a hozzászólását! De ez volt úgy ötven évvel ezelőtt. Ezek szerint a Gundel Étteremben nem tudták akkor hiszen a nagymamám ott volt szakácsnő. Amit Ön állít az meg csak mostanában látott napvilágot. Azért az jut az eszembe, hogy " Lopni sem szabad és mégis tele a börtön"
Csak mert a nagyi megmosta a húst nem jelenti azt, hogy úgy jó. Bizonyítva van, hogy nem kell mosni, pláne a csirkét nem is szabad. A mosással terjesztjük a szalmonellát a munkafelületeken.
Köszönöm szépen! Tényleg finom volt, de valahogy soha nem sikerül kettőnél többször enni belőle. Valahogy mindig kevés. Ez azért is van mert csak tényleg frissen jó !
Fenséges menü!
Gratulálok!