Sajtos muffin
Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, majd egy tálba tesszük és a közepébe öntjük a megkelt élesztőt.
2. A többi hozzávalókkal összedolgozzuk, bedagasztjuk és a tésztát duplájára kelesztjük.
3. A vajat a reszelt sajttal kihabosítjuk és ízlés szerint sózzuk.
4. A muffinformát (12 részes) vékonyan kikenjük étolajjal. A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. (Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és elfelezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk.) Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10x20 cm-es téglalap alakúra és a felső részét bevagdossuk derelye, vagy pizzavágóval.
5. A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába. (Minden egyes darabbal így járunk el.)
6. Tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk tetszés szerinti magvakkal, de anélkül is nagyon finom.
7. Ha megkelt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
Köszönöm szépen Zsuzsa.Jól sikerült.
Nagyon guszta Editke!