Kakaós-fahéjas briós
Elkészítés módja
1. A tejet a cukorral felfuttatjuk és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk.
2. Meleg helyen ¾ óra alatt a duplájára kel.
3. Kissé lisztezett felületre borítjuk.
4. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
5. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd a kis tésztadarabokat 15×25 cm hosszú téglalappá nyújtjuk.
6. A tésztacsíkok felszínét vékonyan megkenjük étolajjal, majd megszórjuk a fahéjas-kakaós cukorral. A tésztát nem túl szorosan feltekerjük és csiga alakban felcsavarjuk, a tészta kilógó végét pedig aláhajtjuk.
7. A kész briósokat sütés előtt további 20 percig kelesztjük, a felvert tojás és a tej keverékével vékonyan megkenjük, majd előmelegített 180°C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szép ez a briós az egyik kedvencem! Ki is fogom próbálni :) Köszönöm Edit!