Huusuur
Elkészítés módja
1. Ez egy eredeti mongol recept. A tésztához a lisztet enyhén megsózzuk, majd annyi - kb.3 deci - vízzel gyúrjuk össze, hogy se túl lágy, se túl kemény tészta legyen belőle. Letakarva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.
2. A töltelékhez a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a forró olajon megfonnyasztjuk. A darált húst hozzáadjuk, kevergetve megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Fölaprított zöldfűszerekkel a kedvünkre ízesítjük.
3. A tésztát henger alakúra formáljuk, mintha egy vékony sodrófa lenne, majd 1,5 centis darabokra vágjuk. Egyenként vékony kerek lapokká nyújtjuk, a közepükre húsos tölteléket halmozunk. A tésztát a töltelék fölött összefogjuk, és jól összenyomjuk. Fogvájóval is összetűzhetjük, nehogy a tölteléke sütés közben kifolyjon.
4. Bő, forró olajban kb. 4 perc alatt megsütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük. Nagy adag salátával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.