Pirítós olaszos sajtkrémmel és töltött zsömlék

Elkészítés módja
1. Az olaszos sajtkrémes pirítóshoz a kenyeret kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban vagy rácsra téve faszénparázs fölött szép világosbarnára sütjük.
2. Amíg a kenyerek pirulnak, elkészítjük a sajtkrémet: a krémsajtot az apróra vágott ízesítőkkel, a fűszerekkel és a fokhagymakrémmel összekeverjük. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
3. A forró pirítósokat ezzel a sajtkrémmel megkenjük, és már tálalhatjuk is. Úgy is kínálhatjuk, hogy külön adjuk asztalra a sajtkrémet és a meleg pirítóst, így mindenki a kedve szerint készítheti el szendvicsét.
4. A töltött zsömléhez a zsömlék tetejéből egy vékony szeletet (kalapot) levágunk. Belsejüket kivájjuk, apróra tépkedve egy tálba rakjuk. Az uborkát, a paradicsomot, a lila hagymát és a sonkát kis kockákra vágjuk, szintén a tálba rakjuk. A tojásokat hozzáreszeljük. A majonézzel ízesítjük, ha kell utánasózzuk.
5. Ezt az ízes keveréket visszatöltjük a zsemlék üregébe, tetejüket visszaillesztjük, és már tálalhatjuk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.