Fűszeres sajtos kalács
Elkészítés módja
1. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk. A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd a zsírján a hagymát üvegesre pároljuk.
2. A hozzávalókból hagyományos tésztát készítünk, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a lereszelt sajtot, és szépen eldolgozzuk. Kétszer megkelesztjük.
3. Egy őzgerinc, vagy hasonló hosszúkás tésztasütő formát kizsírozunk, és a tésztát beletesszük. Megkeverjük a liszttel elkevert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés közben többször végezzünk tűpróbát.
4. A formából még melegen kiborítjuk, és ha meghűlt, szeletelve kínáljuk.
Köszönöm,nagyon finom lehet.
Listámra vettem.
Nagyon szép szeletek.
Ennek nagyon örülünk, köszönjük szépen.
Na, ez a recept felkerül a képzeletbeli "készítsd el!"-listámra! :)