Kolbásszal töltött kifli

Elkészítés módja
1. A lisztből, az áttört burgonyából, túróból, a puha vajból és a tojásból, sóval közepesen kemény tésztát gyúrunk. Félórát pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ezután 10-12 cm széles csíkokra, azokat pedig háromszögletű darabokra vágjuk.
2. A füstölt Gyulai kolbászról lehúzzuk a bőrét, 2-3 centis darabokra vágjuk, a háromszögekre 1-1 darabot teszünk és a tésztákat kifliszerűen felgöngyöljük (a csücske legyen kívül).
3. A tepsit vékonyan kikenjük vajjal, és egymástól kicsit távolabb egymástól beletesszük a kifliket. Mielőtt a sütőbe tennénk, a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 C-fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
4. Kihűtve kínáljuk. Karácsonykor is nagyon finom vendégváró.
Kolbásszal töltött kifli recepthez fűződő történet, jótanács
Ízlés szerint, sütés előtt a tetejét megkenhetjük még simára kevert tejföllel és megszórhatjuk egész fűszerköménnyel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.