Piedone pizza

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál finomlisztet belekeverve kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután egy tálban a többi liszttel, a sóval és 2 evőkanál olajjal tésztát dagasztunk belőle. Akkor jó, ha inkább lágy, mint kemény tészta lesz belőle, amelyik elválik az edény falától. Egy kevés olajjal lekenjük, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 35 percen át.
2. A császárszalonnát 1,5 centis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd nem túl vékonyan fölszeleteljük, szétszedegetjük. Egy közepesen nagy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, és a hagymát közepes lángon kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Nem kell, hogy a hagyma színesre süljön, inkább puhuljon roppanósra. A szalonnát (főtt füstölt húst) rádobjuk, és kevergetve néhány percig együtt pirítjuk tovább. A paradicsomos babot ráöntjük, éppen csak összekeverjük.
3. A megkelt tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 3 milliméter vastagságúra, nagytepsi méretűre nyújtjuk, majd a kiolajozott tepsire tesszük. Villával megszurkáljuk, a hagymás paradicsomos babot egyenletesen elterítjük rajta.
4. A reszelt sajtot rászórjuk. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) 10-12 percig sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.