Burgonyás cipóban sült csülök

Burgonyás cipóban sült csülök recept
Hozzávalók
•  1 közepes (12 dkg) héjában főtt burgonya
•  2 dkg élesztő
•  1.8 dl langyos víz
•  1 mokkáskanál kristálycukor
•  35 dkg finom- vagy kenyérliszt (a fele Graham-liszt vagy zabpehelyliszt is lehet)
•  1 kiskanál só
•  5 evőkanál olaj
•  50 dkg főtt füstölt kicsontozott és lebőrözött csülökhús
a nyújtáshoz:
•  egy kevés finomliszt
a lekenéshez:
•  1 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A héjában főtt burgonyát még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd várunk, amíg ki nem hűl. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, a cukrot belekeverjük és letakarva, langyos helyen kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk, majd a burgonyával meg az élesztős vízzel 4-5 percig gyúrjuk-dagasztjuk, közben az olajat is beledolgozzuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, langyos helyen 50 percen át kelesztjük.

3. Ezután enyhén meglisztezett gyúrólapra borítjuk és kisujjnyi vastagra, kör alakúra kinyújtjuk. Közepén egyenletesen elosztjuk a jól lecsöpögtetett csülökhúst, és a tészta széleit ráhajtjuk. Olajjal vékonyan kikent tepsire vagy kb. 22 centi átmérőjű tortakarikába borítjuk úgy, hogy az eddigi alsó, sima része kerüljön felülre.

4. A tésztát olajjal körbekenjük, és konyharuhával letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük. Végül újra lekenjük olajjal és előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve vizes ecsettel lekenjük, így felülete fényesebb lesz.

5. Melegen, cikkekre vágva szokás tálalni, mustár és ecetes torma, valamint hűs sör társaságában.

A leírásban szereplő Burgonyás cipóban sült csülök recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sült csülök) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.