Gesztenyés, gesztenyehabos krémes
Elkészítés módja
1. A tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra előmelegített sütőben, egy 20×30 cm-es tepsiben megsütjük.
2. A pudingport a tejjel elkeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
3. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd a pudingos krémhez hozzákeverjük és rummal ízesítjük.
4. A kihűlt tészta tetejére rásimítjuk a krémet.
5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre rásimítjuk.
Köszönöm szépen a kedvességed Eszter.
A pudingpor helyett főzzél egy besamelt,mint régen szoktunk.
Akkor nem volt pudingpor.
Ízesítettük vaníliás cukorral vagy éppen amilyen ízt szerettünk volna.
Kedves Edit! Pudingpor helyett mit lehet még használni?
Ez aztán gyönyörű!