Gesztenyés, gesztenyehabos krémes

Gesztenyés, gesztenyehabos krémes recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  3 db tojás
•  3 evőkanál víz
•  12 dkg rétesliszt
•  8 dkg darált dió
•  20 dkg porcukor
•  6 gramm sütőpor
A krémhez:
•  1 csomag vaníliás pudingpor
•  2.5 dl tej
•  4 evőkanál porcukor
•  10 dkg vaj
•  15 dkg gesztenyemassza
•  2 evőkanál rum
A tetejére:
•  2.5 dl cukrászhab
•  10 dkg gesztenyemassza

Elkészítés módja

1. A tojássárgáját a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet és a tojások keményre vert habját, majd 180 fokra előmelegített sütőben, egy 20×30 cm-es tepsiben megsütjük.

2. A pudingport a tejjel elkeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.

3. A vajat a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, majd a pudingos krémhez hozzákeverjük és rummal ízesítjük.

4. A kihűlt tészta tetejére rásimítjuk a krémet.

5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a gesztenyés krémre rásimítjuk.

A leírásban szereplő Gesztenyés, gesztenyehabos krémes recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (krémes, gesztenyés krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gesztenyés, gesztenyehabos krémes recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9982 2016. 12. 09. 15:45 Válasz a #9979. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm szépen a kedvességed Eszter.
    A pudingpor helyett főzzél egy besamelt,mint régen szoktunk.
    Akkor nem volt pudingpor.
    Ízesítettük vaníliás cukorral vagy éppen amilyen ízt szerettünk volna.

  2. spajzgirl
    spajzgirl #9980 2016. 12. 09. 14:40 Válasz

    Kedves Edit! Pudingpor helyett mit lehet még használni?

  3. spajzgirl
    spajzgirl #9979 2016. 12. 09. 14:38 Válasz

    Ez aztán gyönyörű!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gesztenyés, gesztenyehabos krémes recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #9982 2016. 12. 09. 15:45 Válasz a #9979. hozzászólásra Válasz

    Köszönöm szépen a kedvességed Eszter.
    A pudingpor helyett főzzél egy besamelt,mint régen szoktunk.
    Akkor nem volt pudingpor.
    Ízesítettük vaníliás cukorral vagy éppen amilyen ízt szerettünk volna.

  2. spajzgirl
    spajzgirl #9980 2016. 12. 09. 14:40 Válasz

    Kedves Edit! Pudingpor helyett mit lehet még használni?

  3. spajzgirl
    spajzgirl #9979 2016. 12. 09. 14:38 Válasz

    Ez aztán gyönyörű!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.