Pásztor pite

Elkészítés módja
1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítottam, hozzáadtam a húst és a sárgarépát, majd összesütöttem egy kicsit.
2. Utána sóztam, borssal megszórtam, 2 gerezd fokhagymát reszeltem rá és jól átsütöttem.
3. Ezután, az éppen fővő húslevesből vettem ki 2 dl-t és felöntöttem, majd hozzáadtam a zöldborsót, gombaszeleteket, zöldbabot és együtt pároltam tovább.
4. Amikor megsült, 2 evőkanál liszttel megszórtam, míg kellemesen sűrű nem lett. (Liszt helyett paradicsompürével is sűríthetjük, ha szeretjük)
5. A krumplit meghámoztam, negyedekre vágtam, sós vízben megfőztem.
6. A krumplit áttörtem, folyékony margarinnal, tejjel, őrölt szerecsendióval, sóval, tojássárgával jól kipürésítettem.
7. Egy tepsit vajjal kikentem.
8. Az 1/3 burgonyapürét beleterítettem, rá a zöldséges húst, majd a 2/3 pürét ráterítettem, végül a maradékot habzsákba tettem és a tetejére "búbocskákat" nyomtam.
9. Sütőben, 200 fokon addig sütöttem, míg kezdett pirulni a teteje.
Finom, gyorsan elkészíthető, egészséges, vitamindús egytálétel.
Nagyon szívesen Zsuzska.Örülök a visszajelzésnek.
Tegnap készítettem el, eszméletlen finom. Köszönöm a receptet! :)
Biztosan finom, el is mentem.