Fűszeres malachús almaágyon

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, alaposan leszárogatjuk, majd a bőrös felét keresztben, fél centinként bevagdossuk. A fűszerkeveréket az olajjal összekeverjük, majd a húst alaposan beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
2. Az almát megmossuk, félbevágva magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágjuk és egy mélyebb tepsire szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és gyűrűire szedve az almára szórjuk, a pácolt malacot a tetejére tesszük a maradék páclével, meg a narancslével meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük. Sütés közben a húst néhányszor megfordítjuk, és saját levével locsolgatjuk. A lényeg, hogy a sütés utolsó szakaszában a malachús bőrös oldala legyen felül, így lesz ropogós a bőre.
3. Tálaláskor a húst fölszeleteljük, a velesült almával és burgonyapürével kínáljuk.
Nagyon finom évvégi étel
Élek a lehetőséggel és elkészítem Köszönöm a sok finom receptet