Sertésszűzérmék karfiolpürével

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletekre (érmékre) vágjuk. A fűszersóval bedörzsöljük, kevés olajjal meglocsoljuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át érleljük.
2. Közben elkészítjük a karfiolpürét. Ehhez a karfiolt, enyhén sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ezután turmixgépbe töltjük, megsózzuk, megborsozzuk, és a fölaprított mentalevéllel meg a tejszínnel összeturmixoljuk.
3. A húst a maradék forró olajon oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük.
4. Tálaláskor a húst a karfiolpürével és párolt rizzsel körítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.