Mátrai borzas pecsenye
Elkészítés módja
1. A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd vékonyra kiverjük, széleit több helyen bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze. Enyhén megborsozzuk, és tálba fektetjük. A zúzott fokhagymát az olajjal összekeverjük, majd a húsra öntjük. Fontos, hogy az olaj a hússzeleteket légmentesen befedje. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
2. Másnap a bundázáshoz a burgonyát durvára reszeljük, szűrőbe tesszük, hideg folyó víz alatt a keményítőt kimossuk belőle, majd jól lecsöpögtetjük, kissé ki is nyomkodjuk és egy keverő tálba szórjuk. A tojásokat beleütjük, a lisztet és a tejfölt is hozzáadjuk Zúzott fokhagymával, borssal, fölaprított petrezselyemmel ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Ha lágy lenne, kevés liszttel sűríthetjük.
3. A hússzeleteket az olajból kivesszük, amit jól le is itatunk róluk, majd egyenként lisztbe és a burgonyamasszába forgatjuk. A felmelegített, olajjal megkent flekkensütő lapon, többször megforgatva, szép pirosra sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.