Mátrai borzas pecsenye

Mátrai borzas pecsenye recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként 18-20 dkg-os sertéscomb
• 
•  őrölt fekete bors
•  4 gerezd fokhagyma
•  2 dl olaj
A bundázáshoz:
•  30 dkg burgonya
•  3 tojás
•  4-5 evőkanál finomliszt
•  1 dl tejföl
•  4 gerezd fokhagyma
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, majd vékonyra kiverjük, széleit több helyen bevagdossuk, hogy sütéskor ne ugorjanak össze. Enyhén megborsozzuk, és tálba fektetjük. A zúzott fokhagymát az olajjal összekeverjük, majd a húsra öntjük. Fontos, hogy az olaj a hússzeleteket légmentesen befedje. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.

2. Másnap a bundázáshoz a burgonyát durvára reszeljük, szűrőbe tesszük, hideg folyó víz alatt a keményítőt kimossuk belőle, majd jól lecsöpögtetjük, kissé ki is nyomkodjuk és egy keverő tálba szórjuk. A tojásokat beleütjük, a lisztet és a tejfölt is hozzáadjuk Zúzott fokhagymával, borssal, fölaprított petrezselyemmel ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Ha lágy lenne, kevés liszttel sűríthetjük.

3. A hússzeleteket az olajból kivesszük, amit jól le is itatunk róluk, majd egyenként lisztbe és a burgonyamasszába forgatjuk. A felmelegített, olajjal megkent flekkensütő lapon, többször megforgatva, szép pirosra sütjük.

A leírásban szereplő Mátrai borzas pecsenye recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.