Sertésjava Holstein módra

Elkészítés módja
1. A sertéshúst a rostokra merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, kiverjük, és inas részeit, széleit bevagdossuk. Ezután megsózzuk, lisztbe forgatjuk és a fele olajon, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra szedjük, a margarint rámorzsoljuk és lefedjük.
2. A hús sütésénél visszamaradt zsiradékból a paradicsompürével és a liszttel, késhegynyi őrölt köménnyel ízesítve pecsenyelevet főzünk.
3. A maradék olajon tükörtojást sütünk. Tálaláskor mindegyik hússzeletre, miután egy kevés pecsenyelével meglocsoltuk, egy-egy tükörtojást csúsztatunk, amit egy-egy ringlivel „koronázunk”. Köretnek párolt rizs, hasábburgonya és vegyes saláta illik hozzá.
Sertésjava Holstein módra recepthez fűződő történet, jótanács
Borjúcombot vagy -karajt, hátszín- és bélszínszeleteket is süthetünk ugyanígy.
Még soha nem sütöttem ilyet, mert túl szimplának tűnt. De ez a pecsenye leves változat nagyon finom. Mindenkinek ízlett. Hiába, a Mesterszakácsban nem lehet csalódni.