Sertésjava Holstein módra

Sertésjava Holstein módra recept
Hozzávalók
•  70 dkg sertéscomb (legjobb a diója) vagy -karaj
•  kb. 1 kiskanál só
•  5 dkg finomliszt
•  6-8 evőkanál olaj
•  4 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  1 mokkáskanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
•  1 mokkáskanál finomliszt
•  késhegynyi őrölt köménymag
•  4 tojás
•  1 kis doboz ringli (ajókagyűrű)

Elkészítés módja

1. A sertéshúst a rostokra merőlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, kiverjük, és inas részeit, széleit bevagdossuk. Ezután megsózzuk, lisztbe forgatjuk és a fele olajon, oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve tányérra szedjük, a margarint rámorzsoljuk és lefedjük.

2. A hús sütésénél visszamaradt zsiradékból a paradicsompürével és a liszttel, késhegynyi őrölt köménnyel ízesítve pecsenyelevet főzünk.

3. A maradék olajon tükörtojást sütünk. Tálaláskor mindegyik hússzeletre, miután egy kevés pecsenyelével meglocsoltuk, egy-egy tükörtojást csúsztatunk, amit egy-egy ringlivel „koronázunk”. Köretnek párolt rizs, hasábburgonya és vegyes saláta illik hozzá.

Sertésjava Holstein módra recepthez fűződő történet, jótanács

Borjúcombot vagy -karajt, hátszín- és bélszínszeleteket is süthetünk ugyanígy.

A leírásban szereplő Sertésjava Holstein módra recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sertésjava Holstein módra recept - 1 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #3959 2013. 04. 13. 16:02 Válasz


    Még soha nem sütöttem ilyet, mert túl szimplának tűnt. De ez a pecsenye leves változat nagyon finom. Mindenkinek ízlett. Hiába, a Mesterszakácsban nem lehet csalódni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Sertésjava Holstein módra recept - 1 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #3959 2013. 04. 13. 16:02 Válasz


    Még soha nem sütöttem ilyet, mert túl szimplának tűnt. De ez a pecsenye leves változat nagyon finom. Mindenkinek ízlett. Hiába, a Mesterszakácsban nem lehet csalódni.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.