Juharszirupos lazacsült
Elkészítés módja
1. Egy keverőtálba tegyünk juharszirupot, őrölt római köményt, citrom levét, magos mustárt, a citromos kakukkfű letépkedett levelét (lehet hagyományos is), valamint a durvára darált borsot, majd keverjük alaposan össze.
2. A lazacfiléket vágjuk nagyobb, körülbelül két centis szeletekre. Kenjük be alaposan a páccal és tegyük hűtőbe egy órára.
3. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, tegyük bele a bepácolt lazacot, majd süssük mindkét oldalát pirosra. Sütés közben kenegessük a megmaradt páccal.
4. Köretnek sós vízben megfőzött édesburgonyát, zellert, majd sárga burgonyát összetörünk 5 dkg vajjal, szerecsendió őrleménnyel, és sóval.
Juharszirupos lazacsült recepthez fűződő történet, jótanács
Fantasztikusan finom étel, nem lehet eleget enni lazacból. Egészséges, igaz nem olcsó, de minden pénzt megér! Mi sokszor fogyasztunk lazacot, és mindig más ízesítéssel, körettel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.