Rosé kacsamell vörösáfonya szósszal
Elkészítés módja
1. Az áfonyát tisztítás után jól megmossuk, a cukorral együtt feltesszük főni egy edényben, megfűszerezzük, majd 20 perc alatt sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni.
2. A burgonyát lehéjazzuk, majd kockára vágva puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, krumplitörőn áttörjük, majd a vajjal és egy kevés sóval jól kikeverjük.
3. A mellfiléket megtisztítjuk a hártyától, majd beirdaljuk a bőrüket. Felforrósítunk egy serpenyőt, majd elkezdjük sütni a beirdalt bőrös oldalukon - mindkét oldalát nagyjából 6-6 percig.
4. Leöntjük a zsiradékot, négy percet hagyjuk pihentetni, majd a pihentetés után a sütőbe tesszük még 10 percre. Ha letelt a 10 perc, akkor egy fóliával letakarva hagyjuk meleg helyen pihenni a szeletelésig.
5. Végül a tört burgonyával tálaljuk a szeletelt húst, és áfonyaszószt kínálunk mellé.
Rosé kacsamell vörösáfonya szósszal recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nem ünnepi, akkor egy csodás késő őszi főétel, aminek minden családtag nagyon örülhet. Ausztriából hoztam tőzegáfonyát, nem volt drága, de nálunk is kapható már. Nem tudok ellenállni neki ha meglátom az üzlet pultján. Savanyú íze miatt csak feldolgozott formában fogyasztják. Csodálatos ez a nagy mennyiségű A,B,C,E vitaminban gazdag gyümölcs, flavonoid és antioxidáns tartalma miatt jótékony hatású, de mindezek mellett nátriumot, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket és ként is tartalmaz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.