Mustáros, mézes csirke zöldsalátával
Elkészítés módja
1. A mellfilét 1 centis kockákra vágjuk. A mézet a mustárral jól elkeverjük, alaposan a húsba dörzsöljük. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát présen átnyomjuk.
2. Egy széles serpenyőben a vajat fölolvasztjuk, a hagymát kis lángon 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. A pácolt húst hozzáadjuk, nagy lángon 6-7 percig pirítjuk. Közben a fokhagymával fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.
3. Közben a salátaöntethez az ecetet egy pohárba öntjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, kiskanállal elkeverjük, majd amikor a só fölolvadt benne, apránként az olajat is belecsurgatjuk. A salátakeveréket egy tálba tesszük, az öntettel összeforgatjuk, tányérokra halmozzuk, a forró mézes csirkét rákanalazzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.