Vargányás tagliatelle gombócos carbonara

Elkészítés módja
1. A tésztának feltesszük forralni a vizet. A vízbe teszünk egy kevés sót.
2. A darált húsba keverjük bele a tojást, a vágott petrezselymet, az aprított kakukkfüvet, a rókagombát, a sót és a fűszereket.
3. A szalonnát kevés vajon lepirítjuk a tört fokhagymával, lehűtjük, majd mehet a húshoz a pisztáciával együtt. A színes borsot megtörjük egy mozsárban, majd deszkára öntjük.
4. A húsból dió nagyságú golyókat formázunk. Vajat hevítünk, majd a gombócokat elkezdjük megsütni a forró vajba forgatva.
5. A tésztát időközben kifőzzük aldentére, majd amikor kész, akkor a főzőléből öntünk egy keveset a gombócokra. Lesütjük, ráöntjük a bort, és teszünk hozzá egy mérőkanállal a főzőléből. A tésztát is ráöntjük, majd az egészet átforgatjuk és megszórjuk bazsalikommal.
6. A tojást és a sárgáját beledobjuk, gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd megszórjuk sajttal és borssal. Összeforgatjuk, és ha kell, még teszünk a főzőléből hogy finom, krémes állaga legyen. Tálalás előtt megszórhatjuk parmezánnal is.
Vargányás tagliatelle gombócos carbonara recepthez fűződő történet, jótanács
J. Olivér adta az ötletet ehhez az ételhez. Olaszországban jártamkor Limónéban vásároltam egy kis üzletben Porcini ízesítésű tésztát és ezt felhasználva jött létre ez a finom tésztaétel.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.