Varga béles
Elkészítés módja
1. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű hőálló tálat,vagy tepsit.
2. A tepsit olvasztott vajjal kikenjük, majd minden lapot olvasztott vajjal megkenve, kibéleljük úgy, hogy 4 réteg réteslap legyen.Körbe a kilógó felesleges tésztát levágjuk.A túrót villával áttörjük.A túróhoz hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt, és a vanília kivonatot. Jó alaposan elkeverjük, akár habverőgép segítségével is. A keveréket félretesszük.A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük.
3. A mazsolát áztassuk be egy bögre vízben. Felhasználás előtt a vizet majd leöntjük róla!A túrós keveréket összeforgatjuk a kiáztatott mazsolával és a tésztával, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot is.Először felrakunk 1 liter vizet forrni. Ha kezd zubogni teszünk bele egy csipet sót, öntünk bele egy evőkanál olajat. Majd a metéltet megfőzzünk a vízben kb. 10 perc alatt. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, félretesszük.
4. A tölteléket a formába tesszük, és elsimítjuk a tetejét.A tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal.170 C-on 40-50 percig sütjük.Ha a béles kisült, melegen szeleteljük, porcukrozzuk, eperlekvárral tálaljuk.
Varga béles recepthez fűződő történet, jótanács
Ahogy én készítem,úgy még senki sem.Isteni finom desszert,valaki főételként fogyassza,de mi nem.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.