Gombával töltött, rántott csirkemell
Elkészítés módja
1. A fél melleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, és egyenként téglalap alakúra kiverjük, megsózzuk. Ezután megtöltjük, fölgöngyöljük, fogvájóval rögzítjük, és lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Bő, közepesen forró olajban 7-8 perc alatt kisütjük, majd papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Ferdén fölszeletelve, a tölteléknek megfelelő körettel kínáljuk.
2. A gombáshoz a gombát meg a hagymát megtisztítjuk, mindkettőt finomra aprítjuk vagy reszeljük. Az olajon először a hagymát futtatjuk meg, majd a gombával zsírjára pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a zsemlemorzsát belekeverjük, végül a fölvert tojással megsütjük. Petrezselyemmel is fűszerezhetjük.
Gombával töltött, rántott csirkemell recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellből ugyanígy készíthetjük.Célszerű a hústekercseket szorosan, megolajozott alufóliába csomagolni, majd forrásban lévő vízben 10 percig főzni, azután leszűrve hűlni hagyni. Így a hús a bundázás után gyorsabban megsül, kevesebb zsírt szív magába, és formáját is jobban megtartja. Ráadásul így előfőzve le is fagyaszthatjuk, csak bundázni és sütni kell frissen.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.