Sütőtök-krémleves erdei gombákkal
Elkészítés módja
1. A felekbe vágott sütőtököt tepsire tesszük, húsát bevagdossuk és kissé megborsozzuk. Zúzott fokhagymával bekenjük, a rozmaringgal megszórjuk, és 1 evőkanál olívával meglocsoljuk.
2. Közepesen forró sütőbe megsütjük 45 perc alatt. A sütés remekül kiemeli az tök édeskés ízét.
3. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és egy lábasban a maradék olívaolajon megfonnyasztjuk. A sült tök húsát belekaparjuk. Egy kevés szerecsendióval fűszerezzük, majd 1 l vízzel felöntjük, megsózzuk, és fölforraljuk.
4. A sajtból néhány vékony szeletet vágunk a tálaláshoz, a többit lereszeljük, és a levesalaphoz adjuk.
5. 10 percig forraljuk kis lángon, majd turmixoljuk, pépesítjük. A tejszínnel dúsítjuk, éppen csak megforrósítjuk. A leves betétjéhez a gombát vaj, meg olaj keverékében megpirítjuk (róka, vargánya) én, ezeket használtam fel. Megsózzuk, borsozzuk.
6. A pirított gombát leveses tányérok közepébe púpozzuk, a forró levessel körülöntjük, a félretett parmezán forgáccsal megszórjuk, és tejszínnel is cifrázzuk.
Köszönöm!
Kiváló recept! Gratulálok hozzá! És milyen mutatós!