Gombás tokány

Elkészítés módja
1. A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
2. A szalonnát kisütjük, a zsírját leszűrjük, hátramaradt zsírján az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk.
3. Beletesszük a húst, s a hagymás zsírban többszöri kevergetés mellett átsütjük.
4. Vízzel felengedjük, törött borssal bőven megszórva kevés lében pároljuk. Fövés közben hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát és felöntjük a fehér borral.
5. Lefedve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, vizet öntünk rá és még 10 percig pároljuk.
6. Végül 1 dl tejfölt egy evőkanál liszttel kikeverünk és ezzel felengedjük, majd jól felforraljuk.
7. Apróra vágott zöld petrezselyemmel megszórva, savanyú uborkával vagy salátával és sült krumplival tálaljuk.
Szuper jó kis recept!Nagyon szeretem,gusztán néz ki!