Savanyú marhasült

Savanyú marhasült recept
Hozzávalók
•  2 nagyobb sárgarépa
•  1 közepes petrezselyemgyökér
•  1 kis cikk zeller
•  1 vöröshagyma
•  3 dl vörösborecet
•  6-8 szem fekete bors
•  8-10 szem mustármag
•  1 babérlevél
•  1-2 ágacska csombor (szurokfű)
•  fél mokkáskanál köménymag
•  80 dkg marhacomb
•  4 evőkanál olaj
•  5 dkg paradicsompüré
•  1 evőkanál finomliszt
•  2.5 dl száraz vörösbor
• 
•  10 dkg mazsola

Elkészítés módja

1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, fölaprítjuk és a borecettel meg a fűszerekkel egy tálba töltjük.

2. A húst belerakjuk, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje (célszerű minél szorosabban tálba rakni, mert akkor kevesebb víz kell rá). Letakarjuk és hűtőszekrényben 2 hétig – ez nem tévedés! – pácoljuk, naponta átforgatjuk. 3. Főzéskor leszűrjük. Az olajon a húst körös-körül megpirítjuk, félretesszük. Visszamaradó zsírjában a pácoláshoz használt zöldségeket és fűszereket pirítjuk át, majd először a paradicsompürével, azután a liszttel sütjük néhány percig. A bor felét, meg kb. 5 deci vizet öntünk rá, az elősütött húst belerakjuk, megsózzuk, nagy lángon fölforraljuk; majd lefödve, kis lángon kb. 1 óra 20 perc alatt puhára pároljuk. Ha közben a levét túlzottan elfőné, pótoljuk.

4 Ezalatt a mazsolát a maradék borba áztatjuk. Ha kész a hús, lecsöpögtetve félretesszük. Zöldséges levét átszűrjük – paszírozni nem kell – és a boros mazsolát hozzáadjuk. Ha túl híg lenne, egy kevés lisztes habarással sűrítjük, végül a fölszeletelt húsra öntjük.

A leírásban szereplő Savanyú marhasült recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.