Hunyadi töltött rostélyos

Hunyadi töltött rostélyos recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb.16 dkg-os kicsontozott magas hátszín azaz rostélyos (lapos hátszín vagy szép combszelet is lehet)
• 
•  őrölt fekete bors
•  1-2 evőkanál finomliszt
a töltelékhez:
•  15 dkg makaróni
• 
•  3 dkg vaj (zsír is lehet)
•  2 evőkanál tejföl
•  2 tojás
•  8 dkg füstölt sonka
•  őrölt fekete bors
a mártáshoz:
•  4 evőkanál olaj
•  1 vöröshagyma
•  1 púpozott kiskanál jóféle pirospaprika
•  só vagy ételízesítő por
•  1-1 paprika és paradicsom
•  2 dl tejföl
•  2 csapott evőkanál finomliszt

Elkészítés módja

1. A hússzeleteket vékonyra, téglalap alakúra kiverjük, ügyelve, nehogy kiszakadjanak. Kb.1 csapott kiskanál sóval meg 1 mokkáskanál borssal behintve félretesszük.

2. A töltelékhez a makarónit kisebb darabokra tördelve enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a tejföllel és a tojások sárgájával kikeverjük. Az apróra vágott sonkát és a makarónit hozzáadjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, azután beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

3. Ezt a tölteléket a rostélyosokon hosszában, egy vastagabb csíkban elosztjuk, a hússzeleteket föltekerjük, átkötözzük.

4. Kissé megsózzuk, a lisztbe forgatjuk, és egy nagy lábasban, az olajon körös-körül elősütjük, majd félretesszük. Visszamaradó zsírjában a finomra vágott hagymát megfuttatjuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, kb. 5 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk. A paprikát meg a paradicsomot apróra vágva hozzáadjuk. A töltött rostélyosokat belefektetjük, és kis lángon 35-50 perc alatt puhára pároljuk. Amikor kész, a lábasból kiemeljük, és letakarva melegen tartjuk.

5. Visszamaradó levét a tejföllel — felét tejszínnel is helyettesíthetjük — simára kevert liszttel sűrítjük. 1-2 percig kevergetve forraljuk, ha kell utánaízesítjük, majd átszűrjük.

6. Tálaláskor a húst vastagon rézsútosan fölszeleteljük, és a paprikás mártással leöntjük. Köretnek sült kockaburgonyát vagy hordó alakúra faragott burgonyát kínálunk hozzá.

A leírásban szereplő Hunyadi töltött rostélyos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rostélyos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.