Kossuth rostélyos

Kossuth rostélyos recept
Hozzávalók
•  4 szelet egyenként kb. 16 dkg-os magas hátszín
• 
•  kb. 2 evőkanál finomliszt
•  4 evőkanál olaj
•  1 nagyobb vöröshagyma
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
•  1-1 paradicsom és zöldpaprika
•  csipetnyi őrölt köménymag
•  1 gerezd zúzott fokhagyma
•  1 csapott kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
a körethez:
•  8 közepes lehetőleg egyforma nagyságú burgonya
• 
•  35 dkg csiperkegomba
•  1 kisebb vöröshagyma
•  4-5 dkg vaj
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 evőkanál zsemlemorzsa
•  1 tojás
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A húst kiverjük, inas részeit bevágjuk, megsózzuk. Ezután a lisztbe forgatjuk, és egy közepes lábasban, a megforrósított olajban körös-körül pár perc alatt elősütjük, majd lecsöpögtetve félretesszük. Visszamaradó zsírjában a fölaprított hagymát kb.2 perc alatt megfuttatjuk.

2. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, az apró kockákra vágott paradicsomot meg paprikát beleszórjuk, megsózzuk, a köménnyel, a fokhagymával meg a paprikakrémmel ízesítjük. Az elősütött húst belerakjuk, egy kevés (kb.3 deci) vizet öntünk rá, és lefödve, kis lángon kb.1 óra alatt puhára pároljuk. Közben ha kell, elfövő levét pótoljuk.

3. Amíg a hús puhul, van elég idő arra, hogy elkészítsük a köretét. Ehhez a burgonyát meghámozzuk, kis talpat vágunk neki, majd a másik oldalról a belsejét karalábévájóval kifúrjuk, hogy később tölteni lehessen. Az így előkészített krumplikat enyhén só vízben puhára főzzük. (Érdemes vele együtt megfőzni a krumpliforgácsot is, hisz hamar barnul. Salátába vagy levével együtt krémlevesnek jó lesz.)

4. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. 4. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd A vajat egy nagy serpenyőben fölolvasztjuk, a hagymát meg a gombát kevergetve addig pirítjuk benne, míg a leve el nem fő. Megsózzuk, megborsozzuk, a morzsát hozzáadjuk, rövid ideig tovább pirítjuk, majd a felvert tojást ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. A tűzről lehúzva a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. A lecsöpögtetett puha burgonyákba töltjük, lefedve, sütőben melegen tartjuk.

5. A puha rostélyost a tűzről lehúzzuk. Tálaláskor tányérra tesszük, paprikás levével meglocsoljuk, majd mindegyikre 2-2 gombával töltött burgonyát rakunk.

A leírásban szereplő Kossuth rostélyos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rostélyos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.