Halloween marhapecsenye

Elkészítés módja
1. A húst – miután inas részeit, hártyáit lefejtettük – kb.3 centis darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a lábszárral együtt az olajban 4-5 perc alatt kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a babérral meg a kakukkfűvel fűszerezzük, a mustárral ízesítjük. A sört meg a víz felét ráöntjük, és lefödve, kis lángon kb.1 óra 30 perc alatt vajpuhára pároljuk.
2. Ha kész, levét a maradék vízzel simára kevert liszttel sűrítjük, 2-3 percig forraljuk. Amennyiben túlzottan sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy sörrel hígíthatjuk. Amíg a hús puhul, elkészítjük a köretét.
3. Ehhez a tököt egyforma kockákra vágjuk, vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, leszűrve jól lecsöpögtetjük, azután szitán áttörjük. Amikor kihűlt megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított metélőhagymával fűszerezzük, a liszttel és a tojások sárgájával összekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
4. Ebből a masszából egy kevés forró olajba evőkanálnyi kis halmokat púpozunk, elsimítjuk, oldalanként 2-2 percig sütjük. 16 lepényke lesz belőle, amiket könnyebb, ha tükörtojás (talkedli) sütőben készítünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.