Rokfortos hátszínlángos salátával
Elkészítés módja
1. A hátszínről, ha van rajta hártya, lefejtjük, majd a húst kissé megborsozzuk, egy kevés mustárral bekenjük. Megolajozott alufóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben 3-4 napig érleljük. Utána 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük.
2. Megsózzuk, megborsozzuk, mustárral lehelet vékonyan bekenjük, majd egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen megsütjük. Ez oldalanként 2-2 perc. Lecsöpögtetve tepsire rakjuk.
3. A rokfortot lereszeljük, a pirospaprikával fűszerezzük, és a hússzeletekre halmozzuk. Paradicsomkarikákat fektetünk rá, végül, a sajtszeletekkel az egészet lefedjük.
4. Grillsütőben 4-5 percig sütjük, ez alatt átforrósodik, és a sajt is ráolvad. Melegen salátával körítve tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.