Rokfortos hátszínlángos
Elkészítés módja
1. A hátszínről, ha van rajta hártya, lefejtjük, majd a húst kissé megborsozzuk, egy kevés mustárral bekenjük. Megolajozott alufóliába csomagoljuk, hűtőszekrényben 3-4 napig érleljük.
2. Az érlelést követően 4 egyforma szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, mustárral lehelet vékonyan bekenjük, majd egy kevés olajon, nagy lángon hirtelen megsütjük, oldalanként 2-2 percig. Sütést követően a szeleteket lecsöpögtetve tepsire rakjuk. A rokfortot lereszeljük, a pirospaprikával fűszerezzük, és a hússzeletekre halmozzuk. Paradicsomkarikákat fektetünk rá, és a legvégén a sajtszeletekkel az egészet lefedjük.
3. Grillsütőben 4-5 percig sütjük, ez alatt átforrósodik, és a sajt is szépen ráolvad.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.