Marhanyelv mustármártással
Elkészítés módja
1. A nyelvet annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Megsózzuk, a póréhagymával, a répával meg a vöröshagymával fűszerezzük. Ha füstölt nyelvből készítjük, nem kell bele só. Jó másfél óra alatt megfőzzük, és a bőrét még melegen lefejtjük.
2. A vajat megolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk rajta, majd a nyelv főzőlevéből 2 decivel fölöntjük. Ha füstölt nyelvből készítjük, a levét nem tudjuk felhasználni, mert túl sós. Helyette 2 deci szűrt húslevest vegyünk. A bort is beleöntjük, és kevergetve mártássűrűségűre főzzük. A mustárral meg a citromlével ízesítjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor a nyelvet fölszeleteljük, és a mustármártással leöntjük. Puha kenyérrel és salátával kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.