Csilik különleges ízesítéssel

Csilik különleges ízesítéssel recept
Hozzávalók
a feketekávés csilihez:
•  60 kg marhacomb
•  2-3 evőkanál olívaolaj
•  1 nagy vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  1.5 evőkanál csilikeverék vagy 1 evőkanál csemege Piros Arany (Édes Anna is lehet)
•  1 kiskanál Erős Pista (csípős Piros Arany is lehet)
•  1-1 piros sárga és zöld húsú kaliforniai paprika fele
•  25 dkg paradicsom
•  1 evőkanál sűrített paradicsom
•  4.5 dl víz
•  1 dl erős feketekávé
•  fél evőkanál kristálycukor
•  1 evőkanál borecet
•  fél kiskanál origano
•  fél kiskanál őrölt kömény (őrölt édes kömény is lehet)
•  25 dkg főtt vörösbab (konzerv is lehet)
a kelet-texasi csokis csilihez:
•  1 nagy vöröshagyma
•  2-3 evőkanál olaj
•  50-60 dkg darált marhahús
•  1 gerezd fokhagyma
•  fél kiskanál origano
•  1 csapott evőkanál jóféle pirospaprika
•  1 mokkáskanál őrölt kömény (édeskömény is lehet)
• 
•  2.5 dl 100%-os paradicsomlé
•  50 dkg paradicsom
•  1 evőkanál csilikeverék vagy 1 evőkanál csemege Piros Arany és 1 csapott kiskanál Erős Pista vagy csípős Piros

Elkészítés módja

1. A feketekávés csilihez a húst durvára daráljuk. Egy lábasban az olajat megforrósítjuk, a finomra aprított hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst hozzáadjuk, kevergetve 5-6 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymával 1 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a csilikeveréket vagy paprikakrémeket is. A kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, 2 centis kockákra vágjuk, a húshoz keverjük, pár percig pirítjuk.

2. A paradicsom szárát kimetsszük, húsát szintén 2 centis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk a sűrített paradicsommal együtt. A vizet és a kávét ráöntjük, a cukorral és az ecettel ízesítjük, az origanóval, a köménnyel fűszerezzük. Amint a leve forr, kis lángra állítjuk, az ételt így pároljuk kb. 40 percen át. Végül belekeverjük a lecsöpögtetett babot, és további kb. 10 percig főzzük.

3. A kelet-texasi csokis csilihez a hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk, a zúzott fokhagymával, az origanóval, a pirospaprikával és a köménnyel fűszerezzük. Megsózzuk (fél kiskanálnyival kezdjünk), a paradicsomlevet ráöntjük. Amint forr, a nagyobb kockákra vágott paradicsomot keverjük hozzá, a csiliporral vagy a paprikakrémekkel ízesítjük.

4. Beletördeljük a csokoládét, ráöntjük a vizet, lefedjük, kis lángon 45 percen át pároljuk. Közben megkeverjük, ha kell, elfövő levét pótoljuk.

A leírásban szereplő Csilik különleges ízesítéssel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.