Csilik különleges ízesítéssel
Elkészítés módja
1. A feketekávés csilihez a húst durvára daráljuk. Egy lábasban az olajat megforrósítjuk, a finomra aprított hagymát megfonnyasztjuk rajta. A húst hozzáadjuk, kevergetve 5-6 perc alatt megpirítjuk. A zúzott fokhagymával 1 percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a csilikeveréket vagy paprikakrémeket is. A kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, 2 centis kockákra vágjuk, a húshoz keverjük, pár percig pirítjuk.
2. A paradicsom szárát kimetsszük, húsát szintén 2 centis kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk a sűrített paradicsommal együtt. A vizet és a kávét ráöntjük, a cukorral és az ecettel ízesítjük, az origanóval, a köménnyel fűszerezzük. Amint a leve forr, kis lángra állítjuk, az ételt így pároljuk kb. 40 percen át. Végül belekeverjük a lecsöpögtetett babot, és további kb. 10 percig főzzük.
3. A kelet-texasi csokis csilihez a hagymát finomra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst hozzáadjuk, kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk, a zúzott fokhagymával, az origanóval, a pirospaprikával és a köménnyel fűszerezzük. Megsózzuk (fél kiskanálnyival kezdjünk), a paradicsomlevet ráöntjük. Amint forr, a nagyobb kockákra vágott paradicsomot keverjük hozzá, a csiliporral vagy a paprikakrémekkel ízesítjük.
4. Beletördeljük a csokoládét, ráöntjük a vizet, lefedjük, kis lángon 45 percen át pároljuk. Közben megkeverjük, ha kell, elfövő levét pótoljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.