Gombás marharagu
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd a hártyáit a zsírosabb részekkel együtt levágjuk. Vékony csíkokra vágjuk és félre tesszük. A szalonnát csíkokra metéljük lábasban kisütjük, a töpörtyűt kivesszük. A fölaprított hagymát a szalonna visszamaradó zsírjában megfonnyasztjuk, az áttört fokhagymát hozzáadjuk, kissé megfuttatjuk rajta.
2. A pálinkát ráöntjük, néhány pillanatig melegítjük, majd a húst is rádobjuk. Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd a borral fölöntjük. A vékony csíkokra vágott uborkát, a megtisztított, cikkekre darabolt gombát, a fölkockázott paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fűszereket beleszórjuk, majd lefödve puhára pároljuk.
3. A főzés vége felé a fedőt leemeljük róla, így főzzük tovább, hogy a leve kissé besűrűsödjön. Köretként főtt spagettit kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.